8 Nisan 2015 Çarşamba

Vücutta yağ yakımını hızlandıracak öneriler :)

     
Yağ yakımını arttıran meyvelerin başında Ananas gelmektedir. Daha sonra: 
- Yaban mersini
-Frambuaz
-Vişne 
-Çilek gelir. Ancak bütün besinlerde olduğu gibi bu meyvelerinde ölçüsünü kaçırmamak önemlidir.
     Bu meyvelerin dışında;
- Yeşil çay : içerdiği " epi-gallo-kateşin-3-gallat " denilen ve ECGC ile isimlendirilen madde sayesinde yağ yakımını hızlandırdığı ve kalorilerin bağırsaktan emilimini azaltarak kilo kaybını arttırdığı,deri altı yağ tabakasında azaltma sağladığı yapılan araştırma sonuçlarında belirtiliyor. (özellikle göbek bölgesi yağları) Yeşil çay uzmanlar tarafından günde 2-3 bardak öneriliyor.
-Yoğurt : kalsiyum ve protein oranı yüksek bir besin olan yoğurt, yağ yakımını hızlandırırken aynı zamanda tok kalmanızı da sağlar. Yoğurt aynı zamanda ekonomik, her sofrada bulunabilecek bir besin olduğu için rahatça tercih edilebilir. Tercihinizi yarım yağlı yoğurtlardan yana kullanırsanız yağ yakım sürenizi de kısaltmış olursunuz :)
-Acı biber : antioksidan özelliği yüksektir.  Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Doğal bir ağrı kesicidir. Yapılan çalışmalarda LDL kolesterolü düşürdüğü gözlenmiştir. Ana maddesi kapsaisindir ve anti tümör özelliği gösterir. Bağışıklık sistemini destekler.Sevilen tüm yemeklerin üzerine damak tadına göre eklenebilir. Ancak mide rahatsızlığı olanlar kullanırken miktara dikkat etmeyi unutmasınlar :)
-Limon : Kalsiyum,B ve C vitaminleri içerdiğinden metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Sindirim sisteminin hızlı ve verimli çalışmasını sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olan bir besindir.
     Bunlar haricinde portakal,greyfurt gibi C vitamininden zengin antioksidan özelliği olan meyve ve sebzeler de yağın daha kolay çözülmesini ve vücuttan daha kolay atılmasını sağlarlar.
     Ayrıca;omega-3 yağ asitlerinin diyette arttırılması,koroner kalp hastalığı ve inflamasyonla ilgili diğer sağlık sorunlarının önlenmesinde yardımcı olur. Bunu için diyette balık ve diğer su ürünleri arttırılmalı,tercihen haftada 3-4 kez tüketilmelidir.
     Trans yağ asitleri LDL kolesterolü yükseltir. Bunun için tüm besin maddelerinde olduğu gibi marketten almadan önce ürünlerin etiketlerini okumalı ve trans yağ asidi içeren yağları tercih etmemelisiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder